Burgerlid

Amy de Bruijn

Mobiliteit, Haven, Economie en Klimaat

In welke wijk/buurt woon je of ben je actief?
Ik ben voornamelijk actief in het Centrum en op Zuid. Ik heb hier jarenlang met veel jong talent mogen samenwerken, zoals burgerinitiatieven, creatievelingen en sociaal ondernemers. Daar liggen zoveel mooie, goede ideeën en projecten. De gemeente mag deze wat mij betreft nog beter inzetten en ondersteunen.

Welk beroep heb je?
Ik ben communicatieadviseur bij een welzijnsorganisatie in Capelle. Daar ondersteun ik maatschappelijke projecten en diensten voor alle Capellenaren.
Waar wil je de komende vier jaar aan werken om Rotterdam een betere/mooiere plek te maken? Er zijn een hoop dingen die natuurlijk beter kunnen in Rotterdam, maar ik wil de komende vier jaar extra inzetten op jeugd, onderwijs, armoede en wonen. Als het niet goed gaat met onze jeugd, dan ziet de toekomst van onze stad er niet goed uit. Daarnaast moet de gemeente ervoor zorgen dat iedereen in de basis voorzien wordt. Zonder een goed dak boven je hoofd of met stress vanwege armoede, kun je je niet druk maken over andere problemen. Ik vind het heel logisch dat je een ander helpt als je het goed hebt. Een eerlijke verdeling en eerlijke kansen zou de norm moeten zijn. Zo kunnen we samen vooruit.

Wat zijn je sterkste punten?
Doordat ik zelf in armoede ben opgegroeid en met ongelijkheid te maken heb gehad, snap ik de gevolgen ervan. Hierdoor kan ik mij goed inleven in wat veel te veel Rotterdammers op het moment nog meemaken. Dit helpt bij het bedenken van oplossingen voor deze problemen.

Wat betekent de PvdA voor jou?
De PvdA heeft door de jaren heen laten zien dat álle mensen meetellen. Ongeacht wie je bent, waar je vandaan komt of wat je doet. De drempel is zo laag dat iedereen binnen kan wandelen voor een praatje of advies. Dat vind ik zo belangrijk.