Feyenoord City 2.0: PvdA Realiseert Honderden Sociale Huurwoningen op Zuid!

21 juni 2024

Gisteren werd in de gemeenteraad Feyenoord City 2.0 besproken. Er was van tevoren al veel over te doen. Zeker over het plan om 12 miljoen euro te laten gaan naar de kuip voor het afkopen van concerten. Het proces is rommelig verlopen maar in deze chaos heeft de PvdA Rotterdam standgehouden en zich gehouden aan de woorden van onze oude fractievoorzitter Leo Bruijn “Zuid moet erop Vooruit!”. Als er op Zuid gebouwd gaat worden moeten de mensen van Zuid hier ook van kunnen profiteren. Met trots kunnen we dan ook zeggen dat we dit hebben gehaald. Via het unaniem aannemen van onze drie moties gaan de bewoners van Zuid meeprofiteren van de nieuwe bouwplannen! 

Bewoners op Zuid kunnen in hun eigen wijk blijven wonen 

Mensen houden van hun wijk en als kinderen op zichzelf gaan willen ze het liefst in hun eigen buurt blijven wonen. Maar met de wooncrisis is dit steeds moeilijker duizenden Rotterdammer in Hillesluis, Bloemhof, Vreewijk en IJsselmonde zijn wanhopig op zoek naar een huis. En dan het liefst bij hen in de wijk. Daarom hebben we ook een voorstel gedaan om bewoners uit de wijken Hillesluis, Bloemhof, Vreewijk en IJsselmonde voorrang te geven op een betaalbare woning in Feyenoord City. Tot onze grote vreugde is deze motie unaniem aangenomen. Waardoor we weer echt gaan bouwen voor mensen op Zuid. 

Honderden sociale huurwoningen erbij! 

Het is natuurlijk al mooi dat mensen uit de wijk voorrang krijgen. Maar dan moeten er wel genoeg betaalbare woningen komen. Gelukkig heeft de PvdA dit ook voor elkaar kunnen krijgen via ons unaniem aangenomen voorstel Honderden sociale huurwoningen erbij op Zuid. Volgens de gemeente levert de stadiondeal op termijn veel geld op door het niet hoeven isoleren van woningen en een hogere grondwaarde. Van de PvdA moeten de bewoners op Zuid hiervan mee kunnen profiteren. We hebben via ons voorstel honderden betaalbare woningen voor elkaar kunnen krijgen op Zuid. Dit zal de doorstroom van maar liefst duizenden Rotterdammers bespoedigen. 

Sociale huurwoningen als eerste gebouwd 

Het zou dan nog steeds een probleem zijn als mensen eindeloos moesten wachten op deze nieuwe sociale huurwoningen. Deze worden vaak als laatste gebouwd. Gelukkig is ons voorstel Geef sociale huur de prioriteit die het verdient unaniem aangenomen door de raad. Door dit voorstel worden nieuwe sociale huurwoningen als eerste gebouwd op Feyenoord City zodat Rotterdammers zo snel mogelijk een betaalbare woning kunnen vinden. 

De PvdA Rotterdam is trots op wat het als oppositie partij heeft kunnen realiseren. Door het invoeren van deze voorstellen komt de wens van Leo Bruijn alsnog in vervulling in deze raad. Dan kan Zuid en haar bewoners er echt op vooruit.