Politiecapaciteit: leid BOA’s op tot agent

Door Steven Lammering op 20 april 2020

Om het tekort aan politiecapaciteit sneller aan te vullen, pleit ik voor een speciaal opleidingsprogramma voor BOA’s met politie-ambities en potentie. Want ik zie dat BOA’s in specialistische teams, zoals bijvoorbeeld jeugdhandhaving, de wijkagenten van de toekomst zijn. Nu is het zaak om het gemakkelijker voor hen te maken om door te stromen naar de politie.

Door de landelijke bezuinigingen op de politie is de afgelopen jaren het werkpakket van BOA’s verruimd. De verschuiving van toezicht naar handhaving zorgt voor toenemende druk op de BOA’s en dat is in tijden van Corona voelbaar. Goede samenwerking tussen handhaving en de politie is daarom belangrijker dan ooit, en een gezamenlijk opleidingsprogramma vergemakkelijkt dit.

De komende tijd zal ik mij hier hard voor maken. Het is tijd om het probleem bij de wortels aan te pakken. Dus: niet zomaar bewapenen, maar elkaar verder helpen. Waardeer BOA’s en agenten en help hen om hun werk goed uit te voeren!

Steven Lammering

Steven Lammering

Steven Lammering is raadslid voor de PvdA Rotterdam sinds januari 2020. Waarom? “Ik ben geboren en getogen op Zuid en hou van onze stad. Van de tijd tot ik klein was tot nu, nu ik zelf mijn zoontje mag opvoeden. Rotterdam is een stad die altijd vooruit gaat, dus ik vind dat Rotterdammers daarin mee

Meer over Steven Lammering

Blijf op de hoogte

Ontvang ontwikkelingen en nieuwe update via e-mail

  • Dit veld is bedoeld voor validatiedoeleinden en moet niet worden gewijzigd.