Keti Koti

30 juni, van 19:30 tot 21:00, aan de Lloydkade vlakbij de Müllerpier | aan de Lloydkade vlakbij de Müllerpier

Op 30 juni herdenken we en op 1 juli vieren we.

Tijdens Keti Koti herdenken en vieren wij de afschaffing van de slavernij in Nederland en Suriname. Op 30 juni is de herdenking. Het bevrijdingsfeest vieren wij op 1 juli met een Keti Koti Festival. Op die dag in 1863 werd de Emancipatiewet van kracht en werd slavernij in Suriname en de Nederlandse Antillen afgeschaft. Keti Koti, spreek uit: [kittie’kottie], betekent letterlijk Ketenen Gebroken. In Rotterdam staat het monument ter herdenking van de slavernij aan de Lloydkade, op de plek waar schepen van de Rotterdamse slavenhandelsmaatschappij Coopstad en Rochussen vertrokken naar Afrika.

Meer informatie is te vinden op https://ketikotirotterdam.nl/programma-2022/

Op 30 juni is de kranslegging bij het monument: https://ketikotirotterdam.nl/slavernijmonument/ , en op 1 juli is het feest: Festival Wijkpark Oude Westen / West-Kruiskade Rotterdam.
Keti Koti Festival betekent viering met cultuur, muziek en gezellig samenzijn. Het Wijkpark Oude Westen is op 1 juli een gezellige drukte met mannen, vrouwen en kinderen in de meest prachtige klederdrachten. Het draait op deze dag om viering, muziek, vrolijkheid en lekker eten. Het programma van deze dag met de namen van optredende artiesten wordt elders op deze website bekend gemaakt.

Zie: https://ketikotirotterdam.nl/festival/