11 maart 2018, van 13:00 tot 16:00

Mobiliteitsevenement Fiets Mee

Externe uitnodiging:

Wij zijn verheugd dat we Pex Langenberg (wethouder Mobiliteit, Duurzaamheid en Cultuur), Roger Demkes (directeur van De Verkeersonderneming), Derk Loorbach (hoogleraar en directeur van DRIFT), Ellen Wesdorp (teamleider HPC) en anderen mogen verwelkomen voor het geven van het ceremoniële startsein voor De Fietsbank. Daarnaast gaan we onder leiding van Cemile Sezer in gesprek met diverse Rotterdamse politici over hun visie op mobiliteitsgeluk. Politici als: Barbara Kathmann (PvdA), Leo de Kleijn (SP), Said Kasmi (D66), Vincent Karremans (VVD), Nourdin El Ouali (NIDA Rotterdam) en Jeroen Postma (GroenLinks Rotterdam).

Leontien van Moorsel reikt samen met onze Fiets Mee-trainers de certificaten uit aan onze eerste lichting Fiets Mee-cursisten en aansluitend verzorgt zij een gezamenlijke fietsclinic voor onze deelnemers.

Een fiets zet aan tot bewegen, zowel lichamelijk als sociaal: fietsen is een eenvoudige en makkelijke manier om meer te bewegen en om mee te (blijven) doen in de samenleving. Het is een middel om samen verder te komen.

Via Fiets Mee hebben wij sinds september 2017 ruim 250 deelnemers gestimuleerd om de fiets te pakken en kilometers te maken. Hun enthousiasme bleek aanstekelijk: een lichting nieuwe deelnemers staat nu te popelen om op te stappen.

Rotterdammers met een bi-culturele achtergrond maken nog relatief weinig gebruik van de fiets. De afgelopen jaren zijn er op dit vlak de nodige vooruitgangen geboekt. Deze ontluikende verandering in de fietscultuur willen wij graag kracht bijzetten en dat doen wij graag samen met u.

Wat                       Fiets Mee: Aandacht voor mobiliteitsgeluk, de Fietsbank, fietsclinic en de certificaatuitreiking

Waar                    Het Afrikaanderpark
Wanneer            Zondag 11 maart 2018 van 13.00 tot 16.00 uur.
Kosten                 Gratis

We stellen uw aanwezigheid zeer op prijs; laat u ons weten of wij op u mogen rekenen. Uw fietsliefhebbende vrienden en familieleden zijn uiteraard ook van harte welkom.

Aanmelden bij Saida Ouarirou, projectcoördinator Sociale Mobiliteit (saida@sezer.nl, 06-41262691).