Tram 8 voor Spangen blijft!

27 juni 2023

Het behoud van tram 8 is pas het begin! De PvdA blijft samen met bewoners, verenigingen en wijkraden strijden voor alle trams in Rotterdam. Kom in verzet tegen de bezuinigingen van de VVD!

We hebben goed nieuws. Naar aanleiding van de spoeddebat van de PvdA is tram 8 behouden. We hebben DENK op de knieën gekregen. Bekijk het eerste deel van het betoog van Richard hier.

Wie is er hier de baas?

De besluitvorming over de tram is erg moeilijk geregeld. De gemeenteraad beslist over de opdracht die we wethouder Karremans van de VVD meegeven in het overleg met de andere gemeenten in onze regio. Dit overleg heet de Metropoolregio Rotterdam-Den Haag. Deze hoge heren uit meer dan 20 gemeenten vergaderen op woensdag 5 juli over onze Rotterdamse tram.

Wij zijn hier de baas!

Het protest uit Rotterdam is niet onopgemerkt gebleven. Ook in andere gemeenten stonden de kranten vol van Rotterdammers die in verzet kwamen tegen de bezuinigingen. Het mag dus niet zo zijn dat de vergadering in de ivoren torens geruisloos aan ons voorbij gaat. Wij gaan actievoeren. Kom jij ook?

Actie! Save-the-date

Zet jij ook de wekker op woensdag 5 juli? Dan komen alle wethouders van de MRDH samen om een beslissing te maken. Sta ze niet toe om het Rotterdamse OV de nek om te draaien!

Locatie: Westersingel 12

Tijd: 09:00

Laat het ons even weten als je wilt komen via [email protected], dan houden we je op de hoogte.