Uitnodiging: 1 mei-viering overdag bij het Spiekman-monument

27 april 2024

Op 1 mei is het de Dag van de Arbeid. We herdenken Hendrik Spiekman bij het monument in Spangen en dit jaar komt Jesse Klaver naar Rotterdam om de Spiekmanlezing  te geven in de Pelgrimvaderskerk. Zie hieronder het programma voor de viering overdag.

De herdenking bij het Spiekmanmonument

Op 1 mei herdenken we traditiegetrouw Hendrik Spiekman, journalist, vakbondsbestuurder en in 1901 het eerste sociaaldemocratische lid van de Rotterdamse gemeenteraad. Hij had vooral aandacht voor woningbouw en armenzorg -en daar moeten we als partij ook vandaag nog steeds hard voor knokken- en de verbetering van de rechtspositie van havenarbeiders en zeelieden. Het Spiekmanmonument staat op de Mathenesserdijk, tegenover nr. 111. Vanaf 13:30 ben je van harte welkom en starten we om 14:00 eerst met de toespraak door onze voorzitter Marco Heijmen.

Hierna volgen er toespraken van wethouder Vincent Karremans en Kamerlid Barbara Kathmann, de voorzitter van de Jonge Socialisten Rijnmond Max Middendorp en bestuurslid van de landelijke PvdA Stijn Jansen. Ook worden er spelden uitgereikt aan onze jubilarissen. Vervolgens zingen we gezamenlijk De Internationale en andere mooie liederen begeleid door strijdkoor Ondersteboven. Rond 15:00 sluiten we af met koffie, thee en goede gesprekken. Enthousiastelingen gaan na afloop flyeren met de leden in de buurt rondom het Spiekman-monument!

Praktische informatie

📅Woensdag 1 mei 2024, 14:00 tot 15:00
📍 Mathenesserdijk, kruispunt Huygensstraat, Rotterdam (ter hoogte van nr. 111)