7 december 2015

Armoede in Rotterdam moet worden aangepakt!

Carlos Goncalves (werk en inkomen): “Door alle bezuinigingen hebben veel Rotterdammers het zwaar te verduren. Dat blijkt ook uit het onderzoek van Nibud dat vandaag verscheen. Het Nibud stelt dat uitkeringsgerechtigden maandelijks ruim €400,- tekort komen. Armoede in Rotterdam neemt toe, maar toch wordt in Rotterdam minder geld uitgetrokken voor het bestrijden van armoede. De PvdA-fractie vindt dit onacceptabel.”

Het stadsbestuur heeft onder andere besloten de individuele toeslagen af te schaffen, waardoor veel Rotterdammers enorm in de problemen komen.

Gonçalves: “De PvdA-fractie heeft tijdens de begrotingsbehandeling verschillende voorstellen ingediend voor armoedebestrijding, maar dit stadsbestuur weigert deze groep Rotterdammers die het al zo moeilijk hebben tegemoet te komen.”

PvdA raadslid Carlos Gonçalves heeft naar aanleiding van het onderzoek van het Nibud een debat aangevraagd. “Ik wil weten hoe dit stadsbestuur deze groep Rotterdammers gaat helpen er weer bovenop te komen en te voorkomen dat nog meer Rotterdammers in de problemen raken door alle bezuinigingen die dit stadsbestuur heeft doorgevoerd.”

Het debat zal volgende week donderdag 17 december vanaf 10.00 uur plaats vinden.