27 januari 2014

Beste Leo,

Beste Leo,

Hartelijk dank voor je brief. Als linkse kameraden hebben we ons sinds 2006 ingezet om weer een sociaal beleid te voeren om het beste uit Rotterdam en de Rotterdammers te halen. Dat was na vier jaar kil en rechts beleid hard nodig. Ik doe het vanuit mijn rol als wethouder in het stadsbestuur, en jij vanuit de oppositiebanken.

De afgelopen 4 jaar heeft de crisis in Rotterdam enorm hard toegeslagen. En dit hebben we gemerkt. De grootste bezuinigingsoperatie uit de historie van de stad. Al die bezuinigingen zijn me niet in de koude kleren gaan zitten. Maar we hebben als PvdA verantwoordelijkheid genomen om de stad door de crisis te loodsen. Daarbij hebben we altijd ons best gedaan om sociaal rechtvaardig beleid te voeren. Op tal van terreinen hebben de PvdA en de SP de afgelopen jaren de handen ineen geslagen om op te komen voor die Rotterdammers die het moeilijk hadden en een steuntje in de rug nodig hadden.

De echte keuze op 19 maart zal daarom niet gaan over of het sociaal beleid van de PvdA of de SP het beste is voor de stad. Zoals je terecht opmerkt wil de PvdA ook de komende jaren doorbouwen aan een sociaal Rotterdam. Ik ga alles op alles zetten om zoveel mogelijk Rotterdammers aan het werk te helpen. Ik ga door met het aanpakken van verloedering en bouwen van een evenwichtig woningaanbod voor alle Rotterdammers. Ik ga door met het organiseren van zorg en welzijn op wijk en buurtniveau, zodat Rotterdammers nu en in de toekomst de ondersteuning krijgen die ze verdienen. Werk, wonen en zorg, daar draait het om de komende jaren!

Nee. De echte keuze op 19 maart is of we links of rechtsaf slaan. Gaat de kille, gure wind van Leefbaar Rotterdam weer waaien in Rotterdam? Met voorstellen als een quotum voor MOE-landers, fors bezuinigen op armoedebestrijding en het verbieden van islamitisch onderwijs? Of kunnen we na 19 maart doorbouwen aan een sociaal Rotterdam. Een Rotterdam waarin we eerlijk, delen, iedereen gelijke kansen krijgt en waarin iedereen zijn talenten kan ontplooien? Ik ga voor het laatste.

De komende vier jaar staan we als Rotterdam voor enorme uitdagingen. Slaan we als stad linksaf of rechtsaf, dat is waar wat mij betreft de komende verkiezingen over gaan. Op 19 maart is de Rotterdammer aan zet!

Met vriendelijke groet,

Hamit Karakus

Deze brief is verstuurd op 26 januari 2014 aan Leo de Kleijn, lijsttrekker SP Rotterdam.