Even voorstellen: Kevin van Eikeren, kandidaat GR2018

17 maart 2018

De afgelopen weken stelden we onze kandidaten voor, voor de aanstaande gemeenteraadsverkiezingen. Last but not least: Kevin van Eikeren, nummer 6 op de lijst.

Waar in Rotterdam woon je en wat is het mooiste plekje in de wijk?

Ik ben recent vanuit Crooswijk naar Charlois verhuisd. Het mooiste plekje in de wijk is de kop van de Waalhaven Noordzijde bij zonsondergang en opgang. Schitterend uitzicht op de maas en de bedrijvigheid in de Waalhaven.

Hoe ziet de ideale stad voor jou eruit?

Een stad die maatschappelijke problemen aanpakt met visie. Waar  er geen wachtlijsten zijn van 8 jaar voor een huurhuis en waar je niet  20% boven de vraagprijs hoeft te bieden voor een koophuis. Mijn ideale stad is een groene, ambitieuze en gezonde stad. Waar jongeren gelijke kansen hebben. Waar je eenvoudig een stageplek en een baan kunnen vinden die goed aan te reizen is. Waar mensen elkaar ontmoeten bij lokale evenementen, in parken, in buurthuizen. Een stad waar medemenselijkheid de boventoon voert en waar iedereen zich Rotterdammer voelt en waar we diversiteit zien als een machtige schat in plaats van als een bedreiging.

Wat ga jij doen voor de Rotterdammers?

Rotterdammers laten inzien dat ze samen met mij en andere mensen van de Partij van de Arbeid de stad kunnen veranderen naar de samenleving die ze willen realiseren. We staan aan de zijde van mensen als ze tegenslag of onrecht ondervind vinden.

Urgent is dat de schuldhulpverlening wordt aangepakt. Voor meer dan 100.000 mensen is de hoop op een normaal en goed leven ver weg. Het bureaucratische monster van de schuldhulpverlening moet rigoureus veranderen en er volledig op gericht zijn om mensen uit de schulden te helpen en te voorkomen dat mensen in de schulden raken. Schulden zijn voor tienduizenden gezinnen de basis van extreem veel ellende in onze stad en zorgen voor gezondheidsproblemen, kinderarmoede, kansenongelijkheid en vroegtijdige sterfte.

Waarom heb je je beschikbaar gesteld voor een plaats op de kandidatenlijst?

In deze tijd ervaren veel mensen onzekerheid en politieke partijen proberen dat te voeden en verdeeldheid te zaaien. Daartegenover staat de sociaaldemocratie. Het verhaal van hoop, vooruitgang, zekerheid en een samenleving van medemenselijkheid. Samen vooruit: sociale innovatie met basisbanen, experimenten met een basisinkomen en het bouwen van duurzame woningen in Rotterdam. Daar strijd ik voor.

 Wat is de belangrijkste politieke uitdaging in Rotterdam?

De tweedeling in onze stad op alle terreinen die alleen maar groter wordt. De structurele armoede in Rotterdam neemt toe, de werkloosheid neemt niet af, de schulden groeien en de kansenongelijkheid onder kinderen neemt toe. Contracten worden niet vaster maar flexibeler, wijkvoorzieningen worden gesloten, iedereen die pech krijgt moet maar op eigen kracht en zonder hulp zijn leven weer op de rails krijgen, Zonder zekerheid kan er in onze wijken nooit sociaal bindweefsel gebouwd worden.