Even voorstellen: Steven Lammering, kandidaat GR2018

18 januari 2018

Hieronder een kort interview met Steven Lammering, kandidaat (nr 8) voor de gemeenteraadsverkiezingen in maart 2018.

Waar woon je en wat is het mooiste plekje in de wijk?

Ik woon op Katendrecht in deelgemeente Feijenoord. Het mooiste plekje is het Katendrechtse hoofd. Als ik naar links kijk zie ik de Charloisse hoofd,waar ik ben opgegroeid, en wanneer ik naar rechts kijk de skyline van de stad.  Wanneer ik daar wandel waardeer ik altijd dat ik in deze mooie stad ben opgegroeid en woon.

Welke Rotterdammer inspireert je?

Mijn moeder is mijn grootste inspiratiebron. Ze is al meer dan 16 jaar werkzaam in de zorg en blijft ondanks de onzekerheden en hoge werkdruk zich dag in dag uit inzetten voor haar cliënten en collega’s. Jammer genoeg vaak ten koste van haar eigen gezondheid en leven. Voor mij is zij hét voorbeeld van de Rotterdamse mentaliteit. Als de hardwerkende Rotterdammer – zoals mijn moeder – goed werk heeft en leuk kan wonen is mijn missie geslaagd.

Hoe ziet de ideale stad voor jou eruit?

Mijn ideale stad is een stad waar mensen die vooruit willen, ook daadwerkelijk vooruit komen. En een stad waar alle mensen in eerste plaats gezien worden als Rotterdammers en je dus niet wordt beoordeeld op kleur, achtergrond of geloofsovertuiging.

Waarom heb je je beschikbaar gesteld voor een plaats op de lijst?

Ik zie mensen die de stad proberen te verdelen. Ik ga dan liever met tegenwind de politiek in dan dat ik de andere kant opkijk. Een stad zoals Leefbaar Rotterdam en de PVV het willen, is een directe aanval op mijn identiteit. Het zijn partijen die roepen voor alle Rotterdammers te zijn maar eigenlijk al het moois wat we aan verbondenheid door culturen hebben opgebouwd kapot maken. Daarnaast is de woningmarkt een drama, zijn er nog teveel mensen zonder baan en wordt er bezuinigd op broodnodige sociale-voorzieningen. Met haat, angstbeelden en dreigementen worden groepen mensen weggezet en kwetsbare Rotterdammers verder een hoek in gedreven.

Dat is niet mijn Rotterdam. Daarom pak ik mijn verantwoordelijkheid en ga ik zorgen voor een tegengeluid en een Rotterdam die perspectief biedt voor alle Rotterdammers

Wat ga jij doen voor de Rotterdammers? 

Rotterdam moet een stad zijn waar je op basis van passie hard kan werken, daar goed voor betaald wordt en leuk kan wonen. Ik wil Rotterdammers perspectief bieden door te zorgen dat er aansluiting is tussen werkzoekenden en de arbeidsmarkt. Door betere begeleiding naar banen in bestaande sectoren als de haven en zorg. Maar vooral ook nieuwe banen in de opkomende sectoren als de ICT, techniek en energiesector. Om leuk te wonen heb je in eerste plaats goede en betaalbare huizen nodig in alle wijken van Rotterdam. Bijbouwen dus.

En waarom dan juist de PvdA ?

Mensen verklaarden mij voor gek toen ik vertelde dat ik namens de PvdA verkiesbaar ben. En dat klopt; ik ben ook een beetje gek. Met Kaapverdische, Indische en Nederlandse roots ben ik een wandelend bewijs van de multiculturele samenleving. Terwijl ik opgroeide in Rotterdam heb ik mij hier geen moment zorgen om hoeven maken.  De PvdA is altijd de partij geweest van gelijke kansen, ongeacht afkomst, en verantwoordelijkheid nemen. Door deze sociaaldemocratische waarden heb ik met tegenwind altijd vooruit kunnen komen in het leven.

Door al dat inhoudsloze politiek-geweld van de laatste jaren, zien Rotterdammers niet meer waar een samenleving écht om draait. Ik geloof er heilig in dat diep van binnen iedereen gewoon leuk wilt wonen en op een respectvolle manier met elkaar om wil gaan.  De Rotterdamse mentaliteit is samen de schouders eronder, dat kan alleen als mensen kiezen voor een partij die dat uitdraagt. Daarom sta ik namens de PvdA op voor Rotterdam en ik hoop jij ook.