Geld om corona op wijkniveau aan te pakken!

30 oktober 2020

Geld om corona op wijkniveau aan te pakken!

De afgelopen weken ontvingen we een noodsignaal uit de stad. Het gaat niet goed met corona. Uit de wijken hoorden we dat mensen vereenzamen en depressief raken, dat ze niet weten hoe ze bij testlocaties moeten komen zonder auto en OV en dat ze zich schamen als ze besmet zijn met corona. Het gevolg is dat mensen elkaar blijven opzoeken en dat corona alle kans van slagen heeft.

De boodschap van onze partners uit de wijken was duidelijk: er zijn middelen en geld nodig om corona vanuit de wijken te tackelen. Want niet iedere wijk is hetzelfde en niet iedere Rotterdammer is hetzelfde, maar iedereen kan ziek worden en elkaar besmetten.

Onze ideeën

Wij schrikken van deze signalen en doen ontzettend hard ons best om onze mede-Rotterdammers te helpen. Daarom hebben wij het volgende voorgesteld aan het college:

  1. De gebiedscommissies en wijkraden hebben naar verwachting €2 miljoen beschikbaar. Die kunnen zij inzetten in de bestrijding van het virus. Wij hebben het college opgeroepen om dit mogelijk te maken!
  2. Het is belangrijk dat wijkpartners worden geholpen. Huizen van de wijk, woonkamers, wijkpastoraten, jongerenwerkers, wijkteams en anderen weten precies wat hun wijk nodig heeft. Het enige dat zij van ons als politiek nodig hebben, is ondersteuning en inzicht. Daarover zijn we met de wethouder in gesprek.
  3. De gemeente moet per wijk inzichtelijk maken wat de maatregelen zijn. Ook moeten ze per wijk contact opnemen met relevante partners om een plan van aanpak te ontwikkelen.

Heb jij nog meer ideeën? Mail ons op [email protected] of laat een berichtje achter in de comments. Het is alle hens aan dek en jouw hulp is hartstikke welkom!