11 juni 2015

Jeugdvakantieland gaat door!

Eind september maakte het nieuwe stadsbestuur van Leefbaar Rotterdam, D66 en CDA bekend te gaan stoppen met Jeugdvakantieland. De PvdA-fractie verzette zich met hart en ziel tegen deze bizarre bezuiniging en organiseerde een handtekeningenactie en een drukbezochte spelletjesmiddag. Tot groot verdriet van de PvdA-fractie en alle steunbetuigers mocht dit alles niet baten. Nu heeft een bedrijf uit Heerjansdam zich opgeworpen als redder in nood en kan het prachtige evenement toch nog doorgang vinden. Jeugdvakantieland wordt georganiseerd in samenwerking met Ahoy en andere ondernemers.

“Dit is natuurlijk schitterend nieuws. Zó ontzettend fijn dat onze Rotterdamse kinderen deze zomer toch nog naar Jeugdvakantieland toe kunnen! Waar we ook buitengewoon blij mee zijn is het feit dat de toegangsprijs 5 euro blijft en dat er door initiatiefnemer Bas Lodder vijfduizend gratis kaarten ter beschikking worden gesteld aan klanten van de Voedselbank. Jeugdvakantieland kan nu blijven worden bezocht door kinderen wiens ouders zich geen vakantie kunnen permitteren,” zegt PvdA-fractievoorzitter Leo Bruijn.

“Toch blijft het bizar dat de coalitiepartijen Leefbaar Rotterdam, D66 en het CDA het mooie initiatief van een ondernemer claimen als succes. Alsof Jeugdvakantieland dánkzij in plaats van ondanks hun bezuiniging door gaat,” zegt Bruijn. “Ik vind het eerlijk gezegd nogal gênant dat de doorgang van een mooi Rotterdams evenement moet afhangen van de goede wil van een ondernemer uit Heerjansdam. Leefbaar Rotterdam, D66 en het CDA hebben er werkelijk niets aan gedaan om Jeugdvakantieland te redden.”

  • Lees hier het artikel dat het Algemeen Dagblad hierover vandaag publiceerde.
  • Lees hier meer over de inzet van de PvdA-fractie met betrekking tot Jeugdvakantieland.
  • Bekijk hier de foto’s van de spelletjesmiddag. Hier werden alle verzamelde steunbetuigingen aan wethouder Visser (D66) aangeboden.