24 januari 2014

Karakus roept ouderen op: Lever ideeën aan voor Rotterdams Ouderen Manifest

Op woensdag 29 januari a.s. opent PvdA-lijsttrekker Hamit Karakus om 14:00 uur de eerste door de PvdA georganiseerde ouderenbijeenkomst bij Humanitas-Bergweg (Bergwegplantsoen 10, Rotterdam Noord, inloop 13:30 uur). Na de opening zal Hans Becker, oud-voorzitter van de Raad van Bestuur van Humanitas een korte inleiding houden.

Karakus: “De PvdA vindt het van groot belang dat dergelijke bijeenkomsten worden georganiseerd. Hier kunnen onze oudere Rotterdammers ons hun wensen en ideeën voor de toekomst laten weten. De resultaten – die worden gebundeld als ‘Rotterdams Ouderen Manifest’ zal ik op 5 maart a.s. in ontvangst nemen.”

“De PvdA in Rotterdam heeft altijd – samen met ouderen – een beleid ontwikkeld dat de wensen van ouderen tot speerpunt maakte in de dagelijkse praktijk,” zegt Karakus. “Dit kwam op verschillende manieren tot uitdrukking, zoals de steun aan de wens van vele ouderen om zo lang mogelijk zelfstandig in hun eigen huis en buurt te blijven wonen. Dit leidde tot steun aan de realisering van het zeer succesvolle concept van de levensloopbestendige woning, waarvan er verspreid over de stad vele zijn gebouwd. Dit is echter geen reden om vergenoegd achterover te leunen. Nieuwe omstandigheden en veranderende wensen vereisen dat we in Rotterdam een volgende stap maken. Daarbij hebben we de inbreng van ouderen en hun ‘directe omgeving’ (familie, buren, mantelzorgers, vrijwilligers van diverse leeftijden en professionals) nodig.”

“De meeste ouderen willen het liefst blijven wonen in hun eigen huis, met hun familie in de buurt en bekenden uit de eigen wijk om zich heen,” zegt Karakus. “Daar zet de PvdA zich voor in, om dit mogelijk te maken. Niet voor niets heeft de PvdA er in 2007 voor gezorgd dat er gratis OV voor ouderen in Rotterdam is gekomen en sindsdien heeft de partij, met succes, gestreden voor het behoud hiervan. Rotterdamse 65-plussers maken veel gebruik van het gratis OV om een bezoek te brengen aan vrienden, familie, markten, winkels en allerlei andere activiteiten in de stad. Zo blijven ze sociale contacten onderhouden en wordt vereenzaming voorkomen.”

Rotterdamse ouderen, hun familie en de pers zijn van harte uitgenodigd hierbij aanwezig te zijn.