Kies AMY DE BRUIJN, Politieke Powervrouw 2024

26 februari 2024

Op vrijdag 8 Maart 2024 is het Internationale Vrouwendag. Een speciale dag gericht om aandacht te vragen voor thema’s zoals economische zelfstandigheid, empowerment, seksueel geweld, zorg en arbeid, discriminatie en racisme. De dag staat in het teken van strijdbaarheid en solidariteit van vrouwen overal ter wereld.

Op de avond van 8 maart komen Wij Vrouwen Uit Alle Landen, samen in Huis Der Zotheid, Goethe – Instituut, Westersingel 9, 3014 GM Rotterdam.

Op die avond vindt de uitreiking plaats van de prijs voor de Rotterdamse vrouw van het jaar 2024.

Kandidaat in de categorie Politiek, Maatschappij en Welzijn is ons burgerraadslid Amy de Bruijn.

Amy vindt het heel logisch dat je een ander helpt als je het goed hebt. Een eerlijke verdeling en eerlijke kansen zou de norm moeten zijn. De inwoners van Rotterdam hebben het recht op een goed dak boven hun hoofd. Zonder dat of met stress vanwege armoede, kun je je niet druk maken over andere problemen.

Doordat zij zelf in armoede is opgegroeid en met ongelijkheid te maken heeft gehad, begrijpt zij daarvan heel goed de gevolgen. Hierdoor kan zij zich goed inleven in wat veel (te veel!) Rotterdammers op het moment nog meemaken. Dit helpt bij het bedenken van oplossingen voor deze problemen.

Het juryrapport over Amy luidt als volgt:

Amy is een vrouw die zich op vele manieren inzet voor de samenleving. Dit begon ooit achter de schermen bij verschillende stichtingen, maar besloot de stap richting de politiek te maken om van daaruit te strijden voor een betaalbaar en toegankelijk Rotterdam. Sinds september 2022 zet ze zich in als burgerraadslid namens de PvdA in de gemeenteraad. In de politiek maakt ze zich o.a. sterk voor goed en toegankelijk OV, behoud van de tram en voerde ze actie tegen het invoeren van betaald parkeren in gebieden waar parkeren geen probleem is. Ze is een enorm sprankelend persoon en belichaamd hoe belangrijk het is dat vrouwen hun stem laten horen! Niet alleen door de juiste vragen te stellen in de commissies, maar ook door alles in en buiten de raad uit te leggen op zo’n manier dat het overzichtelijk is voor iedereen. Ze is een inspiratie voor velen omdat zij met lef, kalmte en authenticiteit weer het vertrouwen in onze democratie kan terugwinnen. Amy is een verfrissende politica die echt staat voor de nieuwe generatie politiek.

 KIES AMY DE BRUIJN.
Stem via https://www.vrouwendagrotterdam.nl/homepage