Onthulling kunstwerk ter nagedachtenis Fatima Talbi

19 januari 2022

Vandaag om 17:00 uur zal op initiatief van de gebiedscommissie Delfshaven aan het Mathenesserplein in Delfshaven een kunstwerk in de vorm van een bank onthuld worden ter nagedachtenis aan Fatima Talbi. Huidig fractievoorzitter Co Engberts noemt het een prachtig kunstwerk waar Rotterdammers plezier van zullen hebben, zoals Fatima het ongetwijfeld graag gezien had.

Vanaf 1996 was Fatima Talbi namens de PvdA actief in Rotterdam. Eerst in de deelgemeente Feijenoord en van 2006 tot 2018 in de gemeenteraad van Rotterdam. Na de gemeenteraad maakte ze tot 2019 deel uit van de gebiedscommissie Delfshaven.

Volgens Marco Heijmen, voorzitter van de PvdA Rotterdam, was Fatima een vrouw met een enorm hart voor haar stadsgenoten. Actief in het sociaal domein kwam ze bij vele Rotterdammers thuis en de noden die ze aantrof nam ze mee naar de Rotterdamse Gemeenteraad. Ze was op en top Rotterdamse en wars van segregatie. Het baarde haar zorgen dat het erop leek dat steeds vaker en steeds meer de verschillen tussen mensen werden benadrukt. Fatima zette zich te werken aan een verbonden stad met kansen en zorg voor iedereen.

Zie hier de link naar het artikel van de Havenloods over de onthulling.