Onze Leo Bruijn, oud-fractievoorzitter PvdA Rotterdam, is ongeneeslijk ziek.

6 maart 2020

Onze Leo Bruijn is ongeneeslijk ziek.

“Normaal begin ik om 20:00 uur aan mijn derde baan. Toen ik opeens in plaats daarvan om 20:00 uur in bed stapte en de volgende dag pas wakker werd, wist ik dat het niet goed was. Na onderzoek blijkt dat ik een zeldzame vorm van kanker heb die zich manifesteert in de lever. Ik heb nog enkele weken of maximaal vier maanden te leven.” vertelt Leo aan dierbare collega’s en ex-collega’s uit de Rotterdamse gemeenteraad en Provinciale Staten.

Speciaal voor Leo en vooral voor zijn Mieke, is er op het gemeentehuis in Rotterdam een bijeenkomst geweest. Hier vertelde Leo de aanwezigen op zijn geheel eigen wijze, nuchter en met humor, hoe het met hem ging. Die reus van een vent liet maar weer eens zien wat voor verbinder en mentale krachtpatser hij is.

De komende dagen, weken en maanden zullen we het leven vieren en hem laten weten dat we van hem genieten. Dat hij voor drie mensenlevens heeft weten te raken in het hart en dat hij onze favoriete vriend is. Zoals de burgemeester zei: dit is geen afscheid, maar een viering. Leo is er nog en wat zouden we moeten zonder zijn kennis, hulp, humor en gevoel voor rechtvaardigheid? Een Rotterdamse reus bij wie het fijn is om af en toe bij in de schaduw te mogen lopen.

Leo is onze ras sociaaldemocraat, die in politieke arena’s dagelijks bewijst dat je het met verbinding en inhoud kunt winnen van polarisatie en populisme.

Leo, de komende tijd blijven we van je leren. Tot snel!

PvdA Rotterdam & PvdA Zuid-Holland

 

NB: mocht je Leo een bericht willen sturen, kun je dit mailen naar [email protected]. Als je hem een kaart wil sturen, kun je via dit mailadres zijn adres opvragen.