Oprichting Kenniskring Socialisme & Democratie

2 juli 2023

In zijn vergadering van 27 juni heeft het Afdelingsbestuur besloten tot oprichting van de Kenniskring Socialisme en Democratie (S&D). Als gevolg van neoliberale denkbeelden, die in het nabije verleden ook populair waren in een gedeelte van de PvdA, is veel onzekerheid ontstaan over de vraag wat sociaaldemocratie nu in landelijke en plaatselijke setting precies inhoudt. Er is een soort ideologisch vacuüm ontstaan waarvan Nieuw Rechts dankbaar gebruik maakt. De huidige situatie vergt dan ook het helder definiëren van een nieuwe missie inclusief de effectieve toepassing daarvan in een grootstedelijke samenleving.
De kenniskring zal zich concentreren op analyse en beschrijving van de een nieuwe sociaal democratische samenleving daarbij rekening houdend met de steeds groter worden kloof tussen arm en rijk, de specifieke problemen van de grote stad en de ernstige ecologische problemen waarmee wij thans worden geconfronteerd. De realisatie van moderne sociaaldemocratische samenleving zal niet gemakkelijk zijn en een lange strijd vergen. Maar doorgaan op de huidige weg is geen optie en leidt op termijn tot een maatschappij waarin het recht van de sterkste (rijkste) domineert en de uitputting van de natuur ons bestaan bedreigt.
De bijeenkomsten zullen in een huiskamer-setting plaatsvinden en zijn toegankelijk voor allen die de sociaaldemocratie een warm hart toedragen.
Initiële leden van de kenniskring zijn Ocker van Munster, Ruud van Middelkoop, Chris van Krimpen en Jasper van der Vaart.
Aanmeldingen svp mailen naar de secretaris ([email protected]).
Voor vergaderdata: houd de webagenda in de gaten!