22 januari 2014

PvdA: Doorbraak forceren Heijplaat

Deze week was PvdA-raadslid Peggy Wijntuin aanwezig bij de nieuwjaarsbijeenkomst van Heijplaat. Daar bleek dat veel bewoners van Heijplaat hun geduld hebben verloren wat betreft de gestagneerde herstructurering van Heijplaat. Wijntuin: “Voor de vitaliteit van de wijk en de wijkbewoners is het van zeer groot belang dat de verdere inrichting plaatsvindt. Vandaar dat ik vandaag vragen stel aan het stadsbestuur.”

“De Nieuwjaarsbijeenkomst van Heijplaat had deze week een mooie happening moeten zijn. Echter, de frustratie en de grote onrust over de gestagneerde herstructurering namen tijdens de goed bezochte meeting de overhand. Immers, de verdere afkalving van het voorzieningenniveau en verlies van het woongenot liggen op de loer. Als u daarbij optelt een slechte communicatie met de bewoners kunt u zich voorstellen dat zij hun geduld op dit dossier ernstig aan het verliezen zijn,” zegt Wijntuin. “Het is alweer 8,5 jaar geleden dat de herstructurering van Heijplaat werd ingezet. Er ligt een  ondertekende samenwerkingsovereenkomst Heijplaat (SOK). De indruk is ontstaan dat Woonbron als enige partner haar verplichtingen (bebouwing Heijplaat) niet kan nakomen. Voor de vitaliteit van de wijk en wijkbewoners is het van zeer groot belang dat de verdere inrichting plaatsvindt. Vandaar dat ik het stadsbestuur heb gevraagd of het klopt dat Woonbron niet meer in staat is om de herstructurering van Heijplaat vorm te geven. Zo ja, dan wil ik graag weten wat dit voor invloed heeft op de lopende subsidies en de deelname van de overige partners en afnemers. Zo nee, dan wil ik graag weten hoe het komt dat het zo lang duurt.”

“Ook ben ik benieuwd wat het stadsbestuur tot nu toe heeft gedaan om een doorbraak te forceren en wat met gaat doen om de Heijplaters weer perspectief te geven,” zegt Wijntuin. “Bovendien ben ik van mening dat er beter gecommuniceerd moet worden met de bewoners van Heijplaat over de herinrichting.”