14 maart 2014

PvdA: Extra geld voor ondersteuning mantelzorgers en aanval op eenzaamheid

In 2014 trekt Rotterdam 1,5 miljoen euro extra uit voor de informele zorg. Vanuit een speciaal fonds kunnen initiatieven worden bekostigd om bijvoorbeeld Rotterdamse mantelzorgers te ondersteunen en eenzaamheid onder ouderen te verminderen. Mantelzorgers en vrijwilligers kunnen zelf ideeën aandragen hoe het geld het meest effectief besteed kan worden. Fatima Talbi: “Met dit fonds krijgen alle vrijwilligers in de zorg een steun in de rug.”

In 2015 wordt de langdurige zorg hervormd. Voor wie het nodig heeft, zal er altijd een sociaal vangnet blijven bestaan. Maar met de hervorming wordt er tevens een groter beroep gedaan op de eigen omgeving van mensen. Vrijwilligers en mantelzorgers zorgen ervoor dat een kwetsbare groep Rotterdammers niet vereenzaamt, blijft meedoen in de stad en geen beroep op specialistische zorg hoeft te doen. Fatima Talbi: “De inzet van vrijwilligers en mantelzorgers is enorm waardevol. Met het fonds kunnen we deze hulpverleners ondersteunen en wordt overbelasting onder mantelzorgers voorkomen.”

Fatima Talbi maakte zich eerder sterk voor de start van een Rotterdams Respijthuis om mantelzorgers te ondersteunen. Zie:
http://www.pvdarotterdam.nl/actueel/nieuws/nieuws_item/t/pvda_start_rotterdams_respijthuis

Recentelijk deed lijsttrekker Hamit Karakus een oproep aan alle Rotterdammers om hem te helpen in de strijd voor saamhorigheid en tegen eenzaamheid. Zie:

http://www.joop.nl/opinies/detail/artikel/25361_aanval_op_eenzaamheid/