21 februari 2014

PvdA-raadslid Fatima Talbi strijdt voor vrijheid en gelijkwaardigheid van vrouwen

“Geweld in afhankelijkheidsrelaties is onaanvaardbaar. Dit geldt voor huiselijk geweld, eerwraak en eergerelateerd geweld, genitale verminking, prostitutie en mensenhandel. Preventie, signalering, opvang en repressie moeten hand in hand gaan,” zegt PvdA-kandidaat raadslid Fatima Talbi (nummer 4 op de lijst).

Achterlaten van vrouwen en kinderen in het buitenland
“De emancipatie van vrouwen is helaas nog niet voltooid. Nog steeds zijn vrouwen ondervertegenwoordigd in hoge functies en verdienen ze minder dan mannen. Maar emancipatie is meer dan alleen streven naar gelijkwaardigheid in topfuncties,” zegt Talbi.

Sinds Fatima Talbi aan collega-raadsleden in andere gemeenten de oproep deed haar voorbeeld te volgen in de strijd tegen achterlating van vrouwen en kinderen in het buitenland, heeft zij ontzettend veel positieve reacties ontvangen. “Ik ben erg blij met de respons. Als wij gezamenlijk optreden kunnen we dit probleem met vereende krachten aanpakken en hopelijk een stap zetten in de richting van de oplossing,” zegt Talbi. “Ik blijf erbij dat we alles op alles moeten zetten, gezamenlijk, om vrouwen en kinderen te beschermen tegen achterlating.”

Gedwongen uithuwelijking
Fatima Talbi vraagt al jaren aandacht voor gedwongen uithuwelijking. “Het is een onderwerp dat mij erg raakt,” zegt Talbi. “Niets is zo erg als gedwongen te worden te moeten trouwen met een man die je niet zelf hebt gekozen of gewild. Daarom moet het stadsbestuur elke zomer weer scherp blijven, want er zijn elke zomer weer meisjes die niet meer terugkeren naar Nederland. En elk meisje is er één. Daar vecht ik met hart en ziel voor en dat zal ik blijven doen.”