17 december 2013

PvdA-raadslid Van Heemst bakt taarten voor Stichting Jarige Job

Van maandag 16 tot en met vrijdag 20 december komt RTV Rijnmond in actie voor Stichting Jarige Job. Op TV Rijnmond is na het nieuws het speciale programma Jarige Job TV te zien. Radio Rijnmond trekt de hele week met een speciale camper door de regio. Van Heemst kon natuurlijk niet achterblijven!

Vanochtend kondigde PvdA-raadslid Peter van Heemst daarom op de radio aan dat hij zijn beroemde dadeltaarten zou gaan veilen voor dit goede doel, voor minimaal 35 euro per stuk. Binnen 40 minuten verkocht Van Heemst al 4 taarten!

 

RTV Rijnmond 30 jaar
Op 21 december is RTV Rijnmond jarig; zij worden dan 30 jaar. Als je jarig bent, trakteer je natuurlijk. Hun traktatie willen ze graag geven aan kinderen die zelf niet kunnen trakteren.

Wat is Stichting Jarige Job?
Meer dan 60.000 Nederlandse kinderen kunnen niet hun verjaardag vieren, omdat er thuis te weinig geld is. Het gaat zelfs zo ver dat kinderen zich ziek melden van school omdat ze niet kunnen trakteren.

Rotterdammers Barbara Kathmann (nummer 2 op de PvdA-kieslijst voor de gemeenteraadsverkiezingen) en Huib Lloyd besloten daarom Stichting Jarige Job op te richten. De Stichting zorgt ervoor dat de ouders van kinderen van 4 t/m 12 jaar oud onder de armoedegrens een verjaardagsbox krijgen, gevuld met cadeaus, traktaties, slingers, siroop, ingrediënten voor taart; alle materiële zaken die ze nodig hebben voor een leuke verjaardag van hun kind.

Stichting Jarige Job gebruikt nu voornamelijk het bestand van de Voedselbank, maar het doel is om uiteindelijk het bestand uit te breiden en elk jaar ruim 60.000 kinderen een leuke verjaardag te geven. Sinds 2012 is Jarige Job landelijk actief en is een ANBI instelling (Algemeen Nut Beoogde Instellingen). Meer informatie over Jarige Job vindt u hier: www.stichtingjarigejob.nl