Reactie Richard Moti op coalitieakkoord: “Eén stad: mooie titel, weinig ambitie.”

10 juni 2022

De naam van het nieuwe coalitieakkoord ‘één stad’ spreekt de PvdA zeer aan. De inhoud spreekt wel van te weinig daadkracht en gebrek aan ambitie. De meeste Rotterdammers hebben in maart op een sociale en progressieve partij gestemd. Desondanks lijken deze Rotterdammers met dit akkoord de grote verliezers te worden.

Minder Rotterdammers worden uit de bijstand aan werk geholpen. Ondanks de woningnood worden minder woningen gebouwd, en vooral minder sociale woningen. En het klimaatbeleid wordt teruggebracht naar enkel uitvoering van Rijksbeleid. Rotterdamse daadkracht is volstrekt verdwenen.

Samen met andere partijen heeft de PvdA eerder concrete voorstellen gedaan om de tweedeling in onze stad echt aan te pakken. Een voorstel om bij gemeentelijke opdrachten het minimumloon te verhogen. Een voorstel om alle woningen versneld te isoleren zodat alle Rotterdammers tocht- en vochtvrij en met een lagere energierekening fijn kunnen wonen. En voorstellen om te werken aan een inclusieve stad voor iedereen door bijvoorbeeld meer sociale en betaalbare woningen te bouwen.

De komende periode gaat de PvdA door met constructief meedenken om echt te werken aan ‘één stad’.