14 maart 2017

Staatssecretaris Van Rijn trapt week van de zorg af in Ommoord

In Charlois ben ik geboren, mijn vader werkte in de haven. Het is voor mij dus altijd extra bijzonder om in Rotterdam te zijn.”

Gelukkig waren er weinig zorgen om de zorg onder de bijna 100 ouderen die op het gesprek met Van Rijn in Restaurant De Gulle Gans in Ommoord waren afgekomen. “Laten we het dan weer eens echt over politiek hebben, al is het de week van de zorg” sprak Van Rijn. “Zodat we niet een land worden waar schreeuwers het voor het zeggen hebben, maar een land waar de redelijkheid heerst.”

Als een simultaanschaker voerde Van Rijn gesprekken aan 9 tafels. Waar de zorgen wel zaten? Bij de Turkse kwestie uiteraard en vooral bij het voornemen van het Leefbaar Rotterdam college om 20.000 betaalbare woningen extra te slopen. “Er moeten juist maatregelen genomen worden in heel Rotterdam die de huurprijzen laten zakken. Niet andersom. Je betaalt hier nu bijna € 1000 per maand voor een seniorenflatje waar je huurbaas niet naar omkijkt.”

Ook de toekomst van kinderen en kleinkinderen bleek een belangrijk topic. “Moeten mijn kinderen eeuwig door blijven werken?” Tweede Kamerkandidaat Richard Moti, voormalig-wethouder, werkzaam bij FNV, Rotterdammer uit Ommoord en 15e op de lijst van de PvdA, sprak de zaal hierover plenair toe. “De belasting voor werknemers moet omlaag, grote bedrijven moeten eerlijk belasting gaan betalen en ik pleit voor een flexibele AOW leeftijd.” Groot deel van de zaal herkende Moti nog. “De persoon die ervoor heeft gezorgd dat 65-plussers gratis met het OV kunnen reizen in Rotterdam, vergeten we niet snel.” Het bleef nog lang gezellig.