26 maart 2014

Studentonderzoek naar klimaatvriendelijke app

Hieronder een kort interview met studente Sara Reijnders (landscape and environment management), die voor haar afstuderen meewerkt aan de ontwikkeling van de “I GO ECO app”. Geïnteresseerd? Help dan mee aan haar onderzoek!

1.       Voor je afstuderen werk je mee aan de ontwikkeling van de “I GO ECO app”. Als deze app uitontwikkeld is, wat kunnen Rotterdammers daar dan mee doen? En waarom is dat belangrijk?

De klimaatverandering zorgt er voor dat we steeds vaker te maken zullen krijgen met extreme regenbuien en langere periode van droogte. Om dorpen en steden aangenaam en leefbaar te houden is het belangrijk om nu iets te doen! Hierbij is het nodig dat particulieren ook aan de slag gaan, ongeveer de helft het oppervlak van steden en dorpen is namelijk in eigendom bij particulieren.

De App zal bewoners inzicht geven in welke maatregelen bij hun specifieke situatie passen om een leefomgeving te creëren die aangenaam is en blijft. Met dit inzicht zal het particulieren makkelijker gemaakt worden om zelf wat te gaan doen. Veel mensen willen namelijk wel wat doen, maar weten vaak alleen nog niet hoe.

2.       Op dit moment werk je aan een enquête over de app. Wat wil je met de enquête te weten komen?

Om mensen te stimuleren hun eigenleefomgeving klimaatvriendelijk te maken wordt er een App (mobile applicatie) ontwikkeld. Voor mijn afstuderen werk ik (Sara Reijnders) mee aan deze ontwikkeling. Om deze App zo veel mogelijk gebruiksvriendelijk te maken heb ik een enquête gemaakt om de behoeftes van de gebruikers in kaart te brengen.

Help mee en vul de enquête in! https://www.surveymonkey.com/s/9LK7WZR

Voor vragen kunt u mailen naar sara.reijnders@gmail.com.