22 oktober 2014

Ter nagedachtenis: Jan Morks (1939 – 2014)

Afgelopen maandag vernamen wij het bericht dat Jan Morks op 75-jarige leeftijd is overleden.

Voor de nieuwe generatie partijleden was hij bekend als één van de leden van onze ouderengroep. Voor vele andere, een PvdA Dagelijks-Bestuurder van het eerste uur van de Deelgemeente Prins Alexander die over de periode 1980-1998 veel heeft bijgedragen op het gebied van Welzijn-Cultuur-Sport en Recreatie binnen het gebied Prins Alexander. Als DB-er heeft Jan aan de wieg gestaan van het welzijnsveld in de verschillende wijken binnen de Prins Alexander. De wijken Zevenkamp-Oosterflank en Prinsenland maar ook de metro binnen ons gebied zijn in zijn periode ontwikkeld.

Als hij in 1980 als dagelijks bestuurder Welzijn aantreedt is de deelgemeente pas vijf jaar oud en is de eerste paal voor de woningen en andere voorzieningen in Zevenkamp pas een jaar geleden geslagen.

In 20 jaar tijd worden de wijken Zevenkamp, Oosterflank en Prinsenland ontwikkeld. Jan had een duidelijke visie op hoe het Welzijnsveld vormgegeven diende te worden. Dat is ook vandaag de dag nog terug te zien in een veelheid van verenigingen en organisaties op het gebied van welzijn-cultuur-sport en recreatie. Naast een tweede zwembad in Zevenkamp, kwam er ook in elke wijk een buurthuis, een wijkgebouw, bewonersorganisaties en verschillende sportvoorzieningen. Klinkende namen als wijkgebouw De Scheg, De Oriënt, Zjaak. Maar ook de sporthal Wion waarvoor de eerste paal eind 1997 werd geslagen.

Na een lange staat van dienst neemt Jan in 1998 afscheid van de politiek.

In Jan Morks gedenken wij een actief partijgenoot.

Onderafdeling en fractie PvdA Prins Alexander