7 februari 2014

Welkom in Rotterdam!

Deze week reageerde wethouder Hamit Karakus (PvdA) positief op het 5-puntenplan dag-/meerdaagstoerisme Rotterdam, van PvdA-raadslid Peggy Wijntuin (Stedelijke Economie). Ook hij ziet het idee van een gastvrij onthaal van bezoekers als een kans om de Rotterdamse identiteit op een bijzondere manier vorm te geven. Wijntuin: “You never get a second chance to make a first impression!”

“Ik ben ontzettend blij dat de wethouder mijn idee heeft overgenomen,” zegt Wijntuin. “Het betekent dat het idee van welkomstborden wordt gerealiseerd. De directeur Rotterdam Marketing is gevraagd dit idee verder uit te werken. Er wordt gedacht aan het combineren van welkomstborden met kunst.”

“Afhankelijk van het ontwerp en traject verwacht de wethouder dat de realisatie op de eerste locatie, de afrit Brienenoord – Erasmus Universiteit, een half jaar tot een jaar in beslag zal nemen. Als dit een succes blijkt zal dit project leiden tot een vervolgopdracht op een andere ‘welkomstlocatie’, zegt Wijntuin. “De afrit bij de Van Brienenoordbrug is de belangrijkste en voor velen de mooiste entree vanaf de snelweg waarbij de skyline van de stad zich ontvouwt.”

“De PvdA vindt het belangrijk dat bezoekers zich ‘welkom’ voelen en ‘welkom’ worden gewenst. Een warm welkom bij de entree van de stad zou kunnen helpen de zgn. ‘eerste indruk van Rotterdam’ te verbeteren en bezoekers te stimuleren een tweede keer terug te komen,” zegt PvdA-raadslid Peggy Wijntuin (Economie). “Het ontwerp van dit eerste project moet gastvrijheid uitdrukken, de identiteit van Rotterdam uitstralen en een glimlach op je gezicht toveren. Ik ben dan ook erg benieuwd naar het eerste ontwerp!”

Lees hier meer over het 5-puntenplan van Peggy.