15 december 2015

Wij zijn op zoek naar schrijftalent

De sociaaldemocratische beweging had in het verleden eigen kranten, een omroep en zelfs eigen uitgeverijen. Maar toen in de jaren ‘70 van de vorige eeuw de verzuiling verdween, kwam er een einde aan een lange traditie van sociaaldemocratische journalistiek. De PvdA raakte ook haar banden met sociaal-democratische media kwijt.

Deze banden willen wij weer aanhalen. In januari en februari 2016 start er in Rotterdam een cursus sociaaldemocratische journalistiek. Het is een praktische cursus die in dorpen en steden door het hele land wordt aangeboden. Redacties van tenminste vier mensen worden opgeleid door schrijver en redacteur Jan Schuurman Hess.

Het doel van deze cursus is om in afdelingen, verspreid door het land, redacties te vormen en lokale journalistieke online- nieuwssites op te zetten en die te voeden met goed geschreven journalistieke producties. Die verschillende lokale sites bieden voldoende stukken om eens per twee weken een landelijk on-line nieuwsplatform uit te brengen: Samen Vooruit.

In Rotterdam starten we in januari 2016 met deze cursus. Het gaat om de volgende data vrijdag 8 januari (avond) en de zaterdagen van 10-16 uur: 9, 16, 23 en 30 januari en 13 en 20 februari. Als je mee wil doen meld je dan aan bij: juliette.bindenga@pvdarotterdam.nl

Aanmelden voor de cursus moet vóór 24 december 2015.