3 november 2014

“Zelfredzaamheid geïsoleerde vrouwen bevorderen”

PvdA-raadslid Peggy Wijntuin (Emancipatie & Participatie): “Vrouwen die niet in staat zijn om de regie te voeren over hun eigen leven en in een bepaalde vorm van isolement verkeren verdienen ondersteuning bij hun emancipatie.”

De PvdA-fractie zal a.s. donderdag een motie indienen om Stichting Cleo Patria van een overbruggingssubsidie te voorzien. Wijntuin: “Het college zegt te kiezen voor activiteiten die gericht  zijn op de versterking van de capaciteiten en de ontplooiingsmogelijkheden van de Rotterdammer. En men zegt nadrukkelijk aandacht te willen besteden aan de positie van geïsoleerde vrouwen. Dit is precies waar de Stichting Cleo Patria zich op richt met haar vrouwen- en buurtstudio’s.”

“De Stichting Cleo Patria zet zich in voor de socialisatie van geïsoleerde vrouwen in Rotterdam. Op dit moment geven zij 1345 geïsoleerde vrouwen een eerste oriëntatie op hun socialisatie in Rotterdam vanuit een veilige setting. Wat deze vrouwen daar leren brengen zij ook weer over op hun kinderen: dit varieert van taallessen tot informatieverstrekking over bijvoorbeeld gezondheid,” zegt Wijntuin. “De Stichting bevindt zich in een overgangsperiode van gesubsidieerd naar financieel onafhankelijk. Vandaar dat wij het college zullen verzoeken om de Stichting in 2015 van een overbruggingssubsidie te voorzien zodat zij naar volledige zelfstandigheid toe kan werken.”