29 mei 2015

Zorgen om mogelijk frauderend kinderopvangbedrijf

TV Rijnmond maakt op haar site melding van het relaas van jonge moeders die de dupe zijn geworden van een mogelijk frauderend kinderopvangbedrijf. Wat de PvdA in het bijzonder opviel was de mogelijke betrokkenheid van het Jongerenloket in de verwijzing van deze ouders naar deze kinderopvang. PvdA-raadslid Marco Heijmen (Jeugd) stelt hierover vandaag vragen aan het stadsbestuur.

“Ik wil graag weten waarom en wanneer deze ouders zijn doorverwezen naar dit kinderopvangbedrijf en welke informatie daarbij is gegeven. Ook ben ik benieuwd of er meer ouders doorverwezen zijn naar deze kinderopvang en welke rol het stadsbestuur nu pakt in het bijstaan van deze ouders. Dit aangezien de gemeente Rotterdam mogelijk een rol gespeeld heeft bij het doorverwijzen van deze ouders,” zegt Heijmen.

Op het internet circuleren vele klachten over dit kinderopvangbedrijf. De dagstempels van deze berichten zijn van voorgaande jaren. De klachten hebben betrekking op hygiëne, pedagogisch klimaat en de gevoerde administratie. Een aantal ouders stelt: “direct sluiten”. Heijmen: “Ik vraag me af op welke manier er toezicht gehouden wordt op de kinderopvang en of het stadsbestuur op de hoogte was van deze klachten. Ook hoor ik graag of deze klachten stroken met de eigen waarneming van het stadsbestuur.”