2 september 2014

Zorgen om stijging aantal hulpbehoevende dakloze illegalen

 

Gisteren schreven verschillende media over het fors gestegen aantal hulpbehoevende dakloze illegalen in Rotterdam. Het aantal ‘ongedocumenteerden’ dat in 2013 aanklopte bij de Pauluskerk voor medische zorg stond op 950 mensen, een stijging van 16 procent in vergelijking met het jaar ervoor. Het gaat om mensen die gebruik maken van de medische hulp van de Pauluskerk. PvdA-raadslid Fatima Talbi (Zorg) maakt zich zorgen om de stijging en heeft vandaag hierover een debat aangevraagd.

“Dominee Dick Couvée zegt dat de problemen in Rotterdam groter worden. Voor daklozen uit de regio zijn opvangplaatsen geregeld, maar illegalen die geen pasje hebben zijn aangewezen op de straat. De Amsterdamse burgemeester Van der Laan riep onlangs op tot een ‘bed, bad en brood-regeling’ voor uitgeprocedeerde asielzoekers. Ook de Pauluskerk pleit hiervoor,” zegt Talbi. “De stijging van het aantal ongedocumenteerden dat aanklopt bij de Pauluskerk voor medische zorg baart mij zorgen. Ik zou dan ook graag willen weten hoe onze burgemeester hier tegenover staat.”

“Ook deel ik de mening van burgemeester Van der Laan over de ‘bed, bad en brood-regeling’ voor uitgeprocedeerde asielzoekers. Ik hoor graag van burgemeester Aboutaleb hoe hij hierover denkt,” zegt Talbi. “Vandaar dat wij dit punt in de aankomende actualiteitenraad willen bespreken.”