Duurzaamheid Excursie Friesland Fossiel Vrij 

Door Jan Jasper de Vries op 22 juni 2018, van 08:00 tot 18:00, Rotterdam / Leeuwarden | Rotterdam / Leeuwarden

Duurzaamheid Excursie Friesland Fossiel Vrij

Friesland heeft de meeste fossielvrije huizen in Nederland. Er is dus best veel ervaring om huizen zelf hun energie te laten opwekken. Isolatie, driedubbel glas, warmtepompen, zonneboilers, vloer/wandverwarming en zonnepanelen. Er is veel mogelijk, ook in subsidies en financiering (leningen). Wat heeft Friesland gedaan? Om dat te ontdekken en inspiratie op te doen, bezoekt de PvdA Rotterdam op vrijdag 22 juni Leeuwarden.

  • Burgemeester Ferd Crone heet ons welkom en neemt ons mee in Leeuwarden, Culturele Hoofdstad 2018 en de ambities van het nieuwe college van B & W.
  • Bouwe de Boer, energie coördinator van de gemeente vertelt over de campagne om burgers, bedrijven en maatschappelijke instellingen mee te krijgen in concrete acties om Friesland Fossiel Vrij te krijgen.
  • Ook organiseert hij de Elfwegentocht van 1 t/m 14 juli 2018 werkelijkheid: in Fryslân reizen dan alle mensen met duurzame vervoermiddelen. Vanaf de provinciegrenzen zullen elektrische auto’s en taxi’s, deelauto’s, groengasbussen, segways, ligfietsen, elektrische boten en andere bijzondere voertuigen het verkeersbeeld bepalen. De Elfwegentocht: twee weken feest zonder een druppel benzine!
  • Lunch met de PvdA Leeuwarden. Lutz Jacobi vertelt over de campagne en collegevorming en hoe het gaat met de grootste PvdA fractie van Nederland!
  • S middags bezoeken we een aantal duurzaamheidsprojecten bedrijven, woningen en Fier Fryslan, instelling zorg voor slachtoffers (huiselijk) geweld, eerwraak, duurzaam ontworpen pand.

 

Meer informatie en opgave voor 18 juni 2018 

Kennisgroep Duurzaamheid

Matthijs van Muijen

mvmuijen@wsg.nu of 06 29762481