Highlights maart 2019

9 april 2019

Maart 2019 stond vooral in het teken van de Provinciale Staten verkiezingen. Na hard campagne voeren mogen we trots zijn op iedereen die hier aan heeft meegewerkt. Ondertussen hebben de raadsleden zeker niet stil gezeten. Laten we terugkijken wat we de afgelopen weken nog meer hebben bereikt.

De energietransitie gaat nu echt beginnen

Rotterdam zet enorm in op het verduurzamen van de stad en heeft hierbij ambitieuze doelen gesteld. Zo moet in 2050 Rotterdam aardgasvrij zijn. Wel moeten we bij deze plannen de Rotterdammers betrekken en meenemen in de vooruitgang van de stad. Raadslid Dennis Tak heeft daarom gekeken hoe we de energietransitie kunnen gebruiken om de stad voor iedereen voordelig te maken. Met zijn motie ‘De energietransitie wants you’ wil hij Rotterdammers uit de bijstand halen. Veel bedrijven hebben namelijk moeite om goed opgeleid personeel te vinden. De energietransitie biedt dan ook de kans om via een leer-werk traject het juiste personeel op te leiden. Ook biedt het vele nieuwe banen. Verder wil Dennis Tak met de motie ‘Baas in eigen stad’ regelen dat energie infrastructuur in bezit moet blijven van de gemeente.

Écht iedereen in Rotterdam moet kunnen sporten

Ook raadslid Narsingh Balwantsingh is hard bezig geweest de laatste tijd. Hij heeft donderdag 21 maart zijn initiatievoorstel ingediend voor een Volwassenensportfonds. Met name de jong volwassenen tot 23 jaar, mensen met een beperking en ouderen van 55+. Hij merkt dat jonge sporters vaker moeten afhaken nadat ze volwassen worden. Dit komt bijvoorbeeld doordat de contributie veel hoger wordt. Sport biedt ook deze groepen mensen een gezonde structuur in hun leven. Narsingh Balwantsingh is langs gegaan bij tafeltennisvereniging Alexandria’66. Hier zag hij hoe belangrijk sporten is voor mensen met een lichamelijke of verstandelijke beperking. Het is niet alleen gezond voor deze mensen, vooral de gezelligheid en het sociale contact is ook enorm belangrijk.

Internationale Vrouwendag

8 maart was het internationale vrouwendag. Raadslid Duygu Yildirim heeft met Europarlementariër Kati Piri en Jonge Socialist Hevien Dahly samengewerkt om deze belangrijke dag te vieren. In een filmpje kwamen zij samen op voor alle sterke vrouwen in de wereld. Want tot op de dag van vandaag zijn vrouwen nog altijd in de minderheid en is er nog altijd ongelijkheid tussen man en vrouw. Hier moet natuurlijk verandering in komen!

Naar het Malieveld

15 maart vond de landelijke onderwijsstaking plaats op het Malieveld! Ons raadslid Co Engberts nam het initiatief om met een bus enthousiaste vrijwilligers van de PvdA mee te gaan demonstreren! Ook in Rotterdam heerst er een lerarentekort en zijn er allerlei problemen in het onderwijs. Extra aandacht voor onze scholen is daarom nooit verkeerd!

Kortom, in maart heeft de fractie niet stil gezeten!